ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΧΑΝΙΑ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ

Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ

Το πιο εμβληματικό αξιοθέατο της πόλης των Χανίων είναι ο Αιγυπτιακός φάρος στο Ενετικό λιμάνι, που στέκεται απένταντι από το Οθωμανικό Τζαμί Υαλί.Ακόμα και από την περιγραφή μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί το ταραχώδες παρελθόν της πόλης. Κάθε κατακτητής, κάθε θρησκευτική ομάδα που εγκαταστάθηκε σε αυτήν την γωνία της Μεσογείου, έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στο αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό τοπίο της πόλης. Είναι ένα απόλυτο «Μην το “χάσετε”.

X Suites
ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ

Το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης έχει μήκος 16χλμ, ξεκινώντας από την αφετηρία στο Ξυλόσκαλο μέχρι τον τερματισμό στην παραλία της Αγίας Ρουμέλης. Ανήκει στο Εθνικό Πάρκο Σαμαριάς και είναι προστατευόμενος δρυμός από την UNESCO λόγω της σπανιότητας της ενδημικής χλωρίδας και πανίδας, δημιουργώντας ένα μοναδικό οικοσύστημα. Η διάρκεια της κατάβασης κυμαίνεται από 4-8 ώρες, ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση και το μονοπάτι διαθέτει πολύ καλή σήμανση. Το τέλος της προσπάθειάς σας επιβραβεύεται με μία βουτιά και ένα γεύμα στην τοπική ταβέρνα.

X Suites
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΑΛΟΥ

Η ΕΞΩΤΙΚΗ

Στο Δυτικό άκρο των Χανίων και της Κρήτης γενικά, στον κόλπο της Κισσάμου, ένα σύμπλεγμα νήσων δημιουργεί ένα μοναδικό παράκτιο/θαλάσσιο τοπίο, με την Χερσόνησο της Γραμβούσας να αποτελεί το πιο εντυπωσιακό. Από την μία πλευρά στέκεται το Ενετικό κάστρο, ενώ από την άλλη, η παραλία του Μπάλου συγκινεί και μαγνητίζει τα πλήθη των επισκεπτών. Ψιλή, φωτεινή λευκή άμμος αναμειγνύεται με τα ζεστά, ρηχά νερά δημιουργώντας ένα σπάνιο, φωσφορίζον τυρκουάζ χρώμα στην θάλασσα. Η παραλία προσθέτει το ‘εξωτικό’ στα επίθετα των Χανίων.

X Suites
ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ

Τα Φαλάσαρνα βρίσκονται διαχρονικά στην κορυφή των ομορφότερων παραλιών της Ηπείρου. Είναι η ονομασία της περιοχής όπου βρίσκονται πέντε διαδοχικές παραλίες, οι οποίες διαχωρίζονται από κολπίσκους και βράχια και κοιτάζουν δυτικά, τον καταδυόμενο ήλιο μέσα στην θάλασσα. Ίσως η πιο δημοφιλής να είναι η Παχιά Άμμος, ένα χιλιόμετρο ροζ, αμμώδους και οργανωμένης παραλίας, με όλες τις απαιτούμενες ανέσεις και παροχές. Δημοφιλή beach bar και υπερχαλαρωτικές ξαπλώστρες δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για μία ολόκληρη μέρα στην παραλία.

X Suites
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΟΥΓΙΑΣ

Η ΑΝΕΜΕΛΗ

Η παραλία της Σούγιας βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νομού Χανίων, 70χλμ από την πόλη των Χανίων και ήταν κάποτε δημοφιλής προορισμός για τους χίπηδες και την μποέμικη νεολαία του παρελθόντος. Η παραλία της Σούγιας διατηρεί τον αυθεντικό της χαρακτήρα, αφαιρώντας τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες από το τοπίο. Οι επισκέπτες μπορούν αναζητήσουν δροσιά κάτω από τους Κέδρους και διανύοντας την βοτσαλωτή παραλία, να βουτήξουν στα δροσερά, κρυστάλλινα νερά του Λιβυκού πελάγους. Το χωριό έχει κάποιες ταβέρνες, ένα μίνι μάρκετ και λίγα μικρά ξενοδοχεία που φιλοξενούν τους επισκέπτες που επιλέγουν την Σούγια για τους χαλαρούς ρυθμούς, την αυθεντικότητα και το φυσικό τοπίο, ιδανικό για πεζοπορία και ποδηλασία.

X Suites
ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ

Η ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στην Δυτική ακτή του Νομού Χανίων, 76χλμ από την πόλη των Χανίων και θεωρείται μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου. Το Ελαφονήσι είναι μία στενή χερσόνησος που ενώνεται με την δυτική ακτή από μία λευκή λωρίδα, αμμώδους γης που εξαφανίζεται και επανεμφανίζεται ανάλογα με την παλίρροια. Είναι ένας μοναδικό βιότοπος που προστατεύεται για τα ενδημικά, σπάνια κρίνα της θάλασσας όπως και για τις άγριες αμμοθίνες που φυτρώνουν ανάμεσα στα μαύρα βράχια και την λευκορόζ άμμο. Τα νερά είναι εξωτικά τυρκουάζ και οι μικροί κόλποι που σχηματίζονται, δημιουργούν διαδοχικές μικρές παραλίες που δίνουν την αίσθηση της ιδιωτικότητας. Προσθέστε αυτήν την παραλία στο πρόγραμμά σας.

X Suites
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΥΣ

Η ΠΑΡΘΕΝΑ

Η παραλία του Κεδρόδασους παίρνει το όνομά της από του πάμπολους ενδημικούς, αυτοφυείς Κέδρους που φυτρώνουν στην συγκεριμένη παραλία όπως στο Ελαφονήσι, 1 χιλιόμετρο μακρία και σε κάποιες άλλες παραλίες της Κρήτης. Ο Juniperus oxycedrus και ο Juniperus phoenicea είναι τα δύο υποείδη που βρίσκονται σε αυτήν την αγνή παραλία όπως και οι άγριες αμμοθίνες που προστατεύονται από το δίκτυο Natura. Το τοπίο μοιάζει σεληνιακό και πρωτόγονο. 110 στρέμματα παρθένας γης υποδέχεται τον επισκέπτη και τον προσκαλεί σε αυτήν την μοναδική και άγρια ομορφιά. Όταν βρίσκεσαι σε αυτό το αγνό τοπίο, γυμνό από ανθρώπινη παρέμβαση, αναδύει στην επιφάνεια ένα αληθινό συναίσθημα γαλήνης και ευγνωμοσύνης προς την Μητέρα Φύση. Φέρτε μαζί σας νερό και κολατσιό αλλά σας παρακαλούμε θερμά να πάρετε μαζί σας τα απορρίματά σας κατά την επίστροφή σας.

X Suites
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΒΕΛΗΣ

ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ

Η παραλία της Πρέβελης αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο και βρίσκεται στον Νομό Ρεθύμνου, στην νότια πλευρά, όχ μακρία από την Μονή Πρέβελης. Αυτή η αμμώδης παραλία βλέπει το Λιβυκό πέλαγος, ενώ στην πίσω πλευρά, ο ποταμός Κουρταλιώτης εκβάλλει στην θάλασσα, σχίζοντας το φαράγγι, όπου ένα φοινικόδασος προσφέρει άπλετη σκιά στους επισκέπτες. Προσθέτοντας σε αυτήν την υπερπαραγωγή φυσικού κάλλους, η ‘πέτρα της αγάπης’ είναι ένας βράχος σε σχήμα καρδιάς που στέκεται μόνος του στη μέση της θάλασσας. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει να κολυμπήσει είτε στην θάλασσα, είτε στο ποτάμι είτε ακόμα στην λίμνη του Δέλτα. Εϊναι μία αλησμόνητη εμπειρία.

X Suites
ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Η παλαιότερη πόλη της Ευρώπης και ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης από την εποχή του Χαλκού είναι η αρχαία πόλη της Κνωσσού, που βρίσκεται στον Νομό Ηρακλείου. Υπάρχουν ευρήματα που αποδεικνύουν ότι η περιοχή κατοικούνταν από την Νεολιθική εποχή (7000 π.Χ). Γύρω στο 2000 π.Χ. η αστικοποίηση της περιοχής συγκέντρωσε περίπου 18.000 κατοίκους. Το κεντρικό κτήριο των ανακτόρων κα μόνο κάλυπτε 3 στρέματα, προσθέτοντας άλλα δύο αν συμπεριλάβει κανείς τα συμπληρωματικά κτήρια. Αποτέλεσε το τελετουργικό και πολιτικό κέντρο ολόκληρου το Μινωικού πολιτισμού, και σήμερα είναι μία εξαιρετική μαρτυρία για το πώς ήταν δομημένη η πολιτική και κοινωνική ζωή καθώς και για την πολυτέλεια και το ανθρωποκεντρικό μέγεθος της ανακτορικής αρχιτεκτονικής. Το εμπόριο και η τέχνη ευημερούσαν μέχρι το σημείο της καταστροφής γύρω στο 1370 π.Χ. Είναι μία εκπληκτική αρχαιολογική επίσκεψη και σαφώς αξίζει τον χρόνο και την διάθεσή σας για πάτε στο Ηράκλειο.

X Suites